Dag 1 – 21 juli 2014 måndag

Det låg spänning i luften och vi hade nog sovit illa hela familjen, trots detta kom vi upp och hann få i oss en liten första frukost. Därefter lastade vi in barn, matsäck och oss själva i bilen. När klockan var åtta minuter över fem kom vi iväg. Det var jag som hade första etappen och sedan skulle min man köra. På det sättet turades vi om att köra resterande delen av dagen.  Under resan ner till Malmö för vidare färd över Öresundsbron tittade vi på morgontrafiken och älvorna som dansade på ängarna. Det var vackert och man kunde se att det inte var så varmt ute. När vi startade bilen var det bara 14 grader varmt. Det hann verkligen ändra sig under dagen! När vi kom till Karlslunde utanför Köpenhamn åt vi vår andra frukost, mackor med köttbullar och rödbetssallad. Alla åt med god aptit för vi hade hunnit bli hungriga. Medan vi satt och åt hann den andra familjen som ska vara med oss under halva resan i fatt oss.

Vi körde vidare och missade precis vår färja i Rödby. Men det gjorde ingenting eftersom färjorna går en gång i halvtimmen. Färjan vi kom med hette ”Kung Richard” och var en riktigt trevlig färja. Båtfärden tog ca 45 minuter och sedan var vi i land igen. Det gungade lite, men det var ingen som blev sjösjuk på turen i alla fall. Skönt! Vi kom i land i Tyskland som vi skulle och körde vidare. Det blev otroligt mycket trafik med en gång när vi kom i land. Det höll i sig även när vi kom ut på Autobahn (E45 – A7). Det var en hel del vägarbete också och det var inget roligt när det dök upp. Men bilfärden gick fantastiskt bra och barnen klagade inte en enda gång över att det tog så lång tid att komma fram. Vi stannade norr om Lübeck för lunch runt halv ett. Vi hade med oss pastasallad med kyckling som vi åt innan vi körde vidare mot Kirchheim. Vid den pausen var det otroligt varmt! Bilen sa att det var 28 grader men det kändes som mycket mer.

Vi fortsatte på Autobahn och när vi hade tankat kom vi så äntligen fram till motellet – Roadhouse, tidigare Tulip Inn. Här var det också varmt, men luften var mycket mer fuktig och man blev svettig bara av att finnas till. Tur att vi har dusch på rummet! Nu ligger våra små telningar efter mat på Burger King och Kronprinsens Chocolate chip cookies som efterrätt. De somnade verkligen fort och jag känner att sängen verkligen känns lockande nu. Vi har nämligen lika långt att köra imorgon, innan vi når det första resmålet på resan.

Roadhouse Motel

Roadhouse Motel

Annonser
Det här inlägget postades i Familjen, Reflektioner, Semester och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s