Den magiska natten

Det är något magiskt över natten till midsommarafton. De senaste åren har jag nästan alltid arbetat den natten. Förväntningar ligger och skälver och både gamla och unga ser framemot den ljuva sommarnatten. Ofta är det gamla minnen som dyker upp och de kan vara sorgliga, romantiska, roliga och magiska.

De gamla här på äldreboendet pratar om oknytt som far runt och ställer till med elände… Och nog har någonting varit i farten här inatt! Steg i korridoren, larm som har gått utan att någon har utlöst det, några gamla pratar om två ljushåriga barn med ålderdomliga kläder som rör sig genom huset, etc.

Det är riktigt spännande att arbeta på natten. Dessutom var inte vädret speciellt roligt på förnatten. Då regnade det och blåste rejält. Men nu har solen gått upp och vinden har mojnat. Det ser faktiskt ut som att det ska bli en fantastiskt midsommarafton, väder mässigt i alla fall.

Nu ska jag snart hem och sova några timmar och sedan är det dags för att gå på bröllop. Jag önskar er alla en underbar dag och en riktigt GLAD MIDSOMMAR till er alla.

image

Midsommarblomster

Annonser
Det här inlägget postades i Arbete, Religion och traditioner, Väder och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s