Terminsavslutningar

Nu har jullovet börjat!!! Ja i alla fall om man enbart tittar på aktiviteter… Alla barnens aktiviteter har haft avslutning för terminen. Det var simskolan som var först ut. Vår lilla Prinsessa klarade faktiskt av att simma 10 m själv på avslutningsdagen. Det var så roligt att se. Jag blev så stolt och jag såg på henne att hon också var riktigt stolt över sig själv. Samtidigt är det tur att hon ska gå en termin till innan det är dags att vi föräldrar tar över. Men i den här takten så kommer hon att kunna simma riktigt bra till sommaren.

Nästa aktivitet som avslutades var scouterna. Vi slutade terminen med att ha en midsommarfest. Det var så kul! Jag tror att jag hade lika roligt som barnen. Det var blommor, glass, jordgubbar och midsommardans. Allt som hör till för att barnen skulle drömma sig bort till sommaren igen. En del av barnen hade shorts/klänning och keps eller solglasögon. De var så fina! Synd bara att det var så kallt ute. Det gjorde att barnen fick klä på sig ordentligt när de skulle till scouterna och hem igen. Våra pojkar deltog i midsommarfirandet med liv och lust. När vi sedan kom hem så somnade de fort.

Därefter var det dags för att Prinsessans dansavslutning. Precis som i våras hade de en dansshow. Den här gången var det spöken som var temat. Dansshowens namn var ”Spökhuset” och barnen var så duktiga. Det var lika många som ville se showen den här gången så de fick ha två föreställningar. Totalt tror jag att det var ca. 410 människor som såg föreställningarna. Vi gick på den andra föreställningen, eftersom scouternas midsommarfest var vid den första föreställningen. Min man var dock med vid den första föreställningen och hjälpte till bakom kulisserna och Prinsessans far- och morföräldrar såg den första föreställningen. Det var verkligen roligt att se showen och jag är så imponerad av allt arbete som både ledare och barnen har lagt ner. När vi åkte hem från den sista föreställningen så sa Prinsessan att hon absolut måste dansa till våren igen. Det är så roligt när barnen hittar någon aktivitet som de gillar.

Appropå aktivitet som barnen gillar så var det naturligtvis karategradering i slutet av terminen. Det gick bra för båda pojkarna och de kämpade verkligen på. Deras ansträngningar bar frukt, men de har båda haft problem med balansen den här terminen och därför fick de gradera ett halvbälte. Kronprinsen graderade till nästa blåa bälte (det är två blåa de ska ta innan de får gradera vidare till det första bruna) 4,5 kyu och Prinsen graderade till grönt bälte 6,5 kyu. De var duktiga och jag, min man och mina föräldrar satt i publiken och var så stolta. Det roliga är att se när de blir stolta över sig själva. I morgon är det dags för min man att gradera för det första bruna bältet (3 kyu). Jag vet att han är väldigt nervös och vet att han känner av pressen från sig själv att han måste klara det. Men jag tycker att han är duktig i vilket fall som helst, hur det än går…

Detta var alla avslut som gjorts på denna hösttermin. Det har varit verkligen roligt att få vara med på barnens aktiviteter. Det är ett privilegium att få vara med sina barn och verkligen följa dem i deras resa genom livet. I går var vi t. ex. på luciafirandet på Prinsessans förskola. Det var så fint och de var så söta. Visserligen sjöng inte alla barnen i samma takt eller samma sång, men det gjorde inget. Upplevelsen av dessa små människor som stod där framför sin publik och vågade sjunga gjorde det vackert. Vi var utomhus och kallt var det! Tur att vi hade pälsat på vår Lucia så mycket kläder. Efter luciatåget var det adventsfika. Det blev lussebulle och pepparkakor med glögg. Det behövdes eftersom det var -11 grader celcius. En annan aktivitet som vi som föräldrar fick vara med på var när Prinsens fritids hade bakat och inbjöd alla föräldrar till adventsfika. Med andra ord har det varit mycket mys och det känns att julen närmar sig med stormsteg. Nu är det inte många dagar kvar och det är hög tid och komma igång med julpysslet här hemma.

Det här inlägget postades i Dans, Familjen, Karate, Religion och traditioner, Scout, Simundervisning, Väder och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s