Skrabbelucker

Kärt barn har många namn. Det recept som jag tänkte delge er denna gång är skrabbelucker, även kallade för; skrabbelurer, krabbelurer eller krabbelucker. Skrabbeluckerna är som en korsning av sockerkaka och amerikanska pannkakor, eller som jag sa till min man ”de är som fattiga riddare utan bröd”. När  vi gjorde dem den här gången så var det som mellanmål, men man kan ha dem som fika eller efterrätt om man har soppa. Det är ett enkelt recept, som lätt kan göras mjölkfritt.

Skrabbelucker: 2 ägg, 2 dl strösocker, 2 dl mjölk (alternativt vatten eller havremjölk/havregrädde), 6 dl vetemjöl samt 4 tsk bakpulver.

Börja med att röra samman ägg och strösocker och blanda därefter i vätskan. Blanda samman vetemjöl och bakpulver och vänd ner mjölblandningen i äggsmeten. Var noga med att allt mjölet kommer med. Värm sedan en stekpanna och lägg i en rejäl klick med margarin eller smör (mjölkfritt eller olja går bra). Ställ plattan på låg värme och börja steka skrabbeluckerna gyllenbruna. Mitt tips är att du använder två skedar för att klicka ut smeten i pannan. Tänk på att smeten höjer sig p. g. a. bakpulvret så lägg inte skrabbeluckerna för nära varandra. Passa noga eftersom de har lätt för att bränna vid. När de är klara så vänder du dem i strösocker och lägger sedan upp dem på ett fat. Nu är de färdiga att serveras.

Lycka till!

Annonser
Det här inlägget postades i Bak- och efterrättsrecept, Matrecept, Recept och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s