Terminsslut

Den här veckan är det två aktiviteter som har avslutats, scouterna och dansen. Egentligen är det fel att säga att det har varit terminsslut, eftersom det skall ske en hajk och en dansshow också. Därefter är det slut. Men den vanliga terminen är avslutad. Det är både skönt och inte skönt att det är slut för den här terminen. Barnen har gillat aktiviteterna, men samtidigt känns det som att de är trötta och vill vara hemma och vara lediga. Jag tror att det beror på att det är mycket som skall göras klart i skolan och dessutom blir barnen trötta av våren och allergi.

Nästa vecka är det dansshow för vår Prinsessa. Hon ska uppträda på stora scenen två gånger och showens tema är en tidsresa. Det skall bli så roligt att äntligen få se vad det är hon har tränat till under hela terminen. Det jag är orolig för är att hon inte skall våga när hon väl står på stora scenen och allt ljus är riktat mot dem. Vi får bara hoppas att hon genomför detta. Det är inte bara deras grupp som skall vara med, utan det är fem grupper till. Barnen som är med är mellan 3-9 år. Det skall bli så roligt att se!

Scouternas hajk är också nästa vecka. Vi skall sova två nätter i militärtält och hitta på roligheter. Imorgon skall vi spika programmet, för än så länge finns allting nedklottrat på smålappar. De lapparna har jag fått gömma eftersom både Kronprinsen och Prinsen har en förmåga att leta upp dem. De är så nyfikna och vill veta i förväg vad det är som skall hända. Men den här gången har jag gömt det på ett mycket bra ställe, för Kronprinsen hade tidigare i veckan hittat lapparna om avslutningen på scouterna. Det var inte så roligt när han redan innan visste vad vi skulle göra. Scouternas termin avslutades med en julfest. Det kan tyckas lite tokigt, men som ni kanske minns avslutade vi höstterminen med en midsommarfest. Den här gången var det en regelrätt julfest. Vi hade Ris à la Malta, sylt, dans runt granen, julklappsutdelning tillsammans med en tomte samt jullekar. Vi hade roligt och barnen hade precis lika roligt. Jag tror att det är bra att lägga en julfest nu. Barnen har inte hunnit tröttna på julfester och föräldrarna kände sig inte lika stressade som de annars alltid gör vid jul. Det blev en lyckad kväll och ett bra avslut för de scouter som inte skall vara med på hajken.

När alla andra aktiviteter är avslutade finns det en aktivitet kvar, karaten… Den skall i vanlig ordning avslutas med en gradering. Pojkarna tränar för fullt och det märks på dem att de börjar bli nervösa. De till och med drömmer om graderingsprogrammet när de sover. Det märks på att de är väldigt rörliga i sängen och de pratar om karaten i sömnen. Det är faktiskt mycket intressant att lyssna på! Igår tror jag att Kronprinsen och Prinsen låg och pratade med varandra. De sover i olika rum, men de sa högt och tydligt namnen på olika grundtekniker till varandra. Det var riktigt roligt att höra på. Tyvärr var det bara jag som lyssnade på dem, för mannen min somnade i soffan halv nio. Det är alltid samma märkliga känsla att vara uppe och att alla andra sover…

Jag önskar er alla en trevlig helg!

Det här inlägget postades i Dans, Familjen, Karate, Scout och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s