Mörkerspårning med miljöbovar

Igår var det mörkerspårning med scouterna. Det var roligt och jag tror att alla barnen gillade det, trots att det kändes lite läskigt ibland. Vi samlades på vår vanliga plats ute vid skogen nära en småbåtshamn. Därifrån gick vi sedan vidare längs med kusten. Mörkerspårningen handlade om marinbiologen professor F. Isk Aquarius. Denna professor vill rädda fisken som lever här runt om i havsviken. Enligt ett uppdiktat brev från denne professor var det några miljöbovar som ville släppa ut farliga gifter i havet. F. Isk Aquarius behövde hjälp av scouterna med att leta upp bevis och transportera medicin till professorn. Han kunde inte göra det själv eftersom miljöbovarna hade upptäckt vad han höll på med. Detta var upptakten till mörkerspårningen.

Scouterna gick längs med kusten och fick på olika platser hämta döda fiskar, tång som satt fast i isen, lösa ett hemligt meddelande samt transportera ett glasrör med ”låtsas” medicin (glasrör med blå karamellfärg och vatten). Samtidigt som de i mörkret skulle hålla utkik efter professor F. Isk Aquarius och miljöbovarna. Vi har små scouter så därför hade vi inga ”riktiga” människor som skulle hoppa fram och skrämmas. Det räckte med känslan av att de kunde stöta på miljöbovar i skogen. På vissa ställen var de riktigt rädda, men de var inte för rädda utan alla var nöjda med läskighetsgraden. Den sista kontrollen innebar att scouterna fick träffa en av oss ledare som var utklädd till professor F. Isk Aquarius.

Avslutningsvis, innan mörkerspårningen var över, samlades vi runt en eld och pratade igenom mörkerspårningen, så att alla skulle känna sig lugna och trygga innan de åkte hem. Naturligtvis fick scouterna inte gå själva under mörkerspårningen, utan det var både ledare och föräldrar med och gick tillsammans med dem på mörkerspårningen. Men det är alltid bra att prata igenom vad det är som har hänt så att alla scouterna verkligen vet vad det är som har hänt och varför det hände. Både scouterna och de föräldrar som var med sa att de tyckte att vi hade gjort en bra och rolig mörkerspårning. Det är roligt att veta att vi lyckades lägga ribban på rätt nivå. Det gjorde att alla blev nöjda. Nu får vi bara hoppas att vi inte skrämde iväg våra scouter, utan att de vill fortsätta.

Annonser
Det här inlägget postades i Scout och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s