Välkommen kära måndag!

Idag var det kämpigt att komma upp. Jag vet inte vad som hände inatt, men det verkar som att barnen också sov dåligt. Vår lilla Prinsessa vaknade flera gånger och grät. Det tråkiga var att hon inte kunde förklara varför. Vissa gånger fick mamma sitta där i nästan en timme innan hon kunde somna om. Ibland räckte det med en klapp och att mamma stoppa om täckte ordentligt. De gånger pappa gick upp vet jag inte vad som hände, men det var nog bara närhet som behövdes. De andra två sov oroligt, men de var inte vakna. Trist när helgen avslutas på det sättet. Dock kan den oroliga sömnen beror på att helgen var väldigt intensiv. Det var mycket som skulle hinnas med och roliga saker varvades med en del måsten. Dessutom avslutades söndagen med mycket lek, tjo och stim med kusinerna hemma hos farmor och farfar. Det var roligt för dem, men de var så uppe i varv när vi åkte hem så att de hade svårt att komma till ro. Men det är nog bäst att jag börjar från början.

Under lördagen var det som vanligt de tråkiga måsten som styrde dagen. Men barnen tyckte faktiskt att en del av sakerna var roliga, så som att handla farsdagspresent och att städa där det behövs. Som Kronprinsen uttryckte det: ”Då syns det att man har städat och det är kul, för då kan även andra se att man har jobbat”. Barn är så härliga för de är så praktiska ibland i sitt tänkande. Visserligen är de inte alltid det, men många gånger. På eftermiddagen blev det en höst- och julauktion som vi skulle gå på. Det var scouternas och församlingens årliga auktion. Den brukar var uppskattad och välbesökt. Men i år tycker jag att det inte var lika många som vanligt. Trist! Dock tror jag att vi som var där hade trevligt.

När vi kom hem på kvällen var det sent och varken jag eller min man ville ställa oss att laga mat. Det gjorde att vi beställde kinamat. Det är något som vi alla tycker om. Vi åt så att magen stod i fyra hörn och det bästa med det, tyckte barnen, var att vi åt maten framför TVn. Det blev en mysig kväll med kinamat, datorspel och TV-tittande. Dessutom passade vi på att tända barnens pumpor. Det gäller att passa på medan de fortfarande är fina. De tre pumporna lyser så fint i uterummet, men samtidigt såg de lite läskiga ut.

Söndagen skulle egentligen ha börjat tidigt, men vi tog en sovmorgon istället. Barnen kom ner och sjöng för min man, eftersom det var Farsdag. De tröttnade nog på att vi låg och sov. Sedan lät vi frukosten bli en pratstund om hur frukostar i olika delar av världen kan se ut. Detta för att de parallellt med den vanliga frukosten fick äta en del av kinamaten. De kom fram till att det faktiskt var gott. Dessutom tyckte de inte att det var speciellt konstigt att andra hade andra frukostvanor än vad de har. ”Vi har faktiskt testat annan frukost genom att äta pizza till frukost tidigare”, sa Prinsen. Det är verkligen roligt att se deras tankegångar och att ibland kan man även se att det är mina eller min mans tankar som ligger bakom. Vi mammor och pappor påverkar verkligen våra barn de första åren. Men när de blir äldre, då är det annat som är viktigare.

Resten av dagen gick fort. Det var läxläsning, tvätt och uppvaktning som avlöste varandra. Det är alltid roligt att träffa familjen, men tyvärr blir det stessigt när man försöker hinna med alla pappor på samma dag. Det går, men man har alltid ett öga på klockan. Mitt på dagen var vi hos mina föräldrar och åt lunch. Det blev lugnt och avslappnat. Barnen lekt med sitt eller tittade på TV. Vi vuxna kunde prata med varandra. Det är inte ofta det händer. Det gäller att passa på när tillfället ges. Kvällen blev desto livligare. Tillsammans var det sex barn och det var full fart på allihopa. Underbart med liv i luckan! Men barnen var så trötta när vi åkte hem och det påverkade nog sömnen i natt. De gillar verkligen att härja runt med sina kusiner. Det är nog för att vi inte träffar dem så ofta.

Nu är det dags för en ny vecka med nya möjligheter! Full fart framåt…

Annonser
Det här inlägget postades i Familjen. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s