Romantisk helg för två

Helgen som gick blev mycket bra. Min man blev faktiskt glad för sin överraskning. Överraskningen var att vi skulle åka ner till Malmö och sova över på Hotell Kramer (www.Scandichotels.se) och på kvällen skulle vi gå på en konsert på konserthuset. Vi skulle lyssna på Soweto Gospel Choir. Det var en fantastisk helg på alla sätt. Visserligen var min man kanske inte speciellt glad för att vi firade hans födelsedag så tidigt, men det var nu som denna kör var i Sverige. Det gällde alltså att passa på! Trots att han inte fyller förrän nästa år…

Lördagen började lugnt. Vi gick upp efter en sovmorgon och därefter packade hela familjen. Barnen skulle stanna hos farmor och farfar, medan vi var ute på egen hand. Det var tydligen spännande att åka iväg. Barnen sprang upp och ner i trapporna och letade efter kläder och väskor. Men efter mycket om och men kom vi iväg. Vi lämnade av barnen och sedan fortsatte vi till Malmö. Jag älskar våra barn över hela mitt hjärta, men ibland är det faktiskt skönt att göra något på egen hand.

Vi checkade in på Hotell Kramer och sedan såg vi oss omkring i Malmö. Det var lite kyligt i luften, men senare på kvällen blåste det ljumma vindar. Vi stannade till på vägen och åt på en Thairestaurang. Det var gott, men samtidigt var det inget speciellt. Jag tror att jag har blivit bortskämd med bra thaimat. Tidigare fanns det nämligen en bra restaurang i vår lilla stad. Tyvärr fick den läggas ner, men god mat hade de. När maten var avklarad gick vi in på konserthuset i cafeterian och satte oss och tittade på folk. Det är något som jag tycker är roligt att göra. Man får se så mycket intressant och dessutom får fantasin fritt spelrum. Jag kan fundera ut historier om dessa människor som jag ser. Spännande!! Vi träffade även människor hemifrån. Tänk vad världen kan vara liten ibland.

Konserten drog igång och det var verkligen fart och fläkt. Kören var energisk och mycket duktiga. Här kommer ett exempel på deras fantastiska röster:

Tyvärr fick vi inte höra den här sången, men det var många andra bra sånger. Det bästa med showen var deras glädje som förmedlades. De var så energiska och verkade verkligen gilla att uppträda. Helt underbart!! Dansen de framförde var medryckande, för att inte tala om rytmerna…

När vi gick tillbaka till hotellet gick vi med lätta steg och hörde tonerna inom oss. Vi avslutade därefter kvällen med ett glas vin i hotellbaren.

Söndagen började också mycket lugnt. Först var vi något förvirrade eftersom det var dags för att ändra till vintertid. Det innebär att klockan egentligen inte var så mycket när vi vaknade. Jag hade glömt att ställa tillbaka klockan på min mobiltelefon, men naturligtvis hade min man gjort det på sin. Det var nog därför som förvirringen blev så stor. När frukosten var avklarad åkte vi en omväg hem. Det är alltid roligt att prova några okända vägar. Vi skulle smygåka runt och se var några av våra vänner bor. Det visade sig att det var längre bort än vad vi trodde.

Vi kom till mina svärföräldrar runt lunchtid och de var snälla och bjöd oss på mat. Svärmor hade stått och stekt raggmunkar. Det var riktigt mumsigt!! Jag tar mig aldrig tid till att göra det. Det är egentligen synd, för det är så gott. Jag kanske får försöka göra det en dag. Därefter åkte den trötta familjen hem. Hela familjen var så trötta. Jag vet faktiskt inte varför. Jag undrar om det beror på hösten? Det är nog dags att börja med D-vitaminerna igen.

Kvällen tillbringade vi med att titta på film. Jag och Kronprinsen tittade på Prince of Persia – The Sands of Time. Prinsen, Prinsessan och min man tittade på AristoCats. Det var skönt med en sådan avslappnad avslutning på helgen. Jag tror att både vi vuxna och barnen behövde det.

Annonser
Det här inlägget postades i Familjen, Romantik. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s