Det är fortfarande sommar

Imorse när vi vaknade sken solen. Det var helt underbart. Nu när sommarlovet börjar gå mot sitt slut så behövs sol. Pojkarna gick idag och förfasade sig över att de skall börja på torsdag. De skulle vilja vara lediga ”för alltid”. Men jag tycker faktiskt att det skall bli skönt att det återgår i normala rutiner igen. Nu när alla barnen är hemma så märks det att de går varandra på nerverna. De blir irriterade över småsaker. Det är sådana saker som de inte hade märkt av tidigare. Fast visst förstår jag dem. Vem skulle inte vilja vara ledig jämt och göra sådant som bara är roligt?

Idag började vi göra förberedelser inför skolstarten. Pojkarna fick gå till frisören och ansa bort det långa håret som har vuxit under hela sommaren. De blev så fina. Vi gick sedan till glass- och sillabåten i hamnen och åt varsin strutglass. Jag sa att det handlade om att fira att sommarlovet snart var slut. Då tittade Kronprinsen på mig och sa att ”sådant firar man inte, då sörjer man istället”. Det kan han kanske ha rätt i. Jag tror att han är lite bekymrad över att han skall byta skola, klass och lärare. Det kommer att bli bra, men jag förstår att han är orolig.

När vi satt och åt glass så såg vi att det låg ett stort lastfartyg i hamnen som lastade av timmer. Det luktar verkligen gott när de hanterar timmer. Barnen blev helt överlyckliga. Tänk att äta glass och samtidigt titta på avlastning från fartyget, lastning på (stora)lastbilar med den stora kranen samt solsken på bryggan. Det kan verkligen inte bli bättre. Det var riktigt svårt att slita barnen med sig hem. De hade nog kunnat stanna kvar hela dagen. Men jag var tvungen att åka hem till tvätten. Det är konstigt att det blir så mycket tvätt bara för att vi åker iväg på semester. Dessutom verkar högen med tvätt inte minska, utan det är snarare tvärtom.

Jag glömde berätta att vår panna har blivit alldeles knäpp. Den har fått för sig att det skall skickas ut 47 gradigt vatten ut i elementen. Det känns som en bastu här hemma. Vi har försökt att starta om den några gånger, men det verkar inte hjälpa. Jag tror nästan att vi får ta hit rörmokaren. De som installerade luftvärmepumpen. Vi har märkt det här problemet tidigare. Det brukar ske när det slår om till soligt och vackert väder. Det verkar som att pannan inte gillar sommarvärme. Den får värmeslag då. Dock vill jag ha sommaren kvar. Det går alldeles för fort just nu.

Jag tror att jag skall ut och lapa lite sol…

Annonser
Det här inlägget postades i Familjen. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s