Semester i Arild

Förra veckan blev det inte några blogginlägg eftersom jag och familjen var iväg på semester. På måndagen åkte vi iväg till Arild. Det ligger i nordvästra Skåne. Det är två halvöar, varav en heter Bjärehalvön (den övre) och Kullabygden (den undre). Arild ligger på den undre av halvöarna som sticker ut i Kattegatt. Där är det otroligt vackert. Naturen är klippig med många runda rödlätta stenar och havet känns mycket vildare och mer dramatiskt än vad det är där vi bor.

I Arild hyrde vi en liten stuga med vasstak. Nästa alla hus i Arild är små och pittoreska. Det här huset var minimalt, men vi lyckades få plats alla fem. På nedervåningen var det ett rum med kokvrå samt toalett med dusch. Övervåningen löpte över hela vinden och var ett sovloft. Det var en liten smal trappstege som gick dit upp och Mellanpojken vågade i början inte gå upp där. Men i slutet av veckan blev han duktig på trappan. Detta gjorde att vi lät alla barnen sova där nere. Prinsessan fick sova i kökssoffan. Mellanpojken fick sin säng under köksbordet och Kronprinsen fick sova framför soffan. Det fungerade bra, men det var trångt.

Det var en skön och avslappnad vecka. Visserligen kunde vädret ha varit bättre, men det störde inte barnen. De var fulla av kreativitet och innovation. De byggde kanaler bland stenarna och klipporna vid stranden. Naturligtvis skulle de gärna ha badat, men tyvärr tillät inte vädret det. Dock var de nöjda med att de fick bygga och se hur högvattnet påverkade deras dammbygge. De var duktiga. De lyckade bygga upp hållbara väggar, som klarade att havet ibland stormade in rakt över deras kanaler. Dessutom blev kanalerna torrlagda ibland. Det var riktigt roligt att följa deras bygge.

Vi gjorde en del utflykter i Höganäs området. Till vår hjälp använde vi mest apostlahästarna, men barnen klagade inte. De fick klättra på klippor och då var deras lycka gjord. Det som hela familjen gillade var krabbfiske. Det handlar inte om de här stora som man fiskar för att äta, utan små krabbor som fiskas upp och sedan släpps igen. Hela familjen blev engagerade, trots att några i familjen blev lite rädda för krabborna när de skulle upp från havet och i spannen. Det blev faktiskt en hel del. Dessutom var det riktigt roligt att se när de kravlade sig tillbaka ner i havet igen. Vi släppte dem på slipen och sedan sökte de sig själva neråt. Jag vet inte om det var jag eller barnen som tyckte att krabbfiske var roligast.

Det är tråkigt att en vecka går så fort. Igår åkte vi hem igen. Det kändes lite tråkigt, men samtidigt var det skönt att komma hem till vårt ”stora” hus. När vi åkte hem åkte vi inte direkt hem, utan vi tog oss tid att åka längst ut på udden och titta på Kullens fyr. Där var det också otroligt vackert. Det kändes speciellt och stå där och titta ut på det oändliga havet. Då kände jag mig liten inför naturen. Jag vet att det finns många platser på jordklotet som tar andan ur en och jag vet att det här är en av dem. Jag är nöjd med vår semester och jag tror att hela familjen gillade hur det blev. Det var bara vädret som just den här veckan råkade bli ett typiskt sommarväder.

Hamnen i Arild

 

Barnen gillade att klättra på klipporna

 

Här börjar barnen med sitt kanal- och dammbygge

 

Hus med vasstak i Arild.

 

Strandpromenaden i Arild i kvällssolen

 

Havet, när det är lugnt, är rofyllt

Annonser
Det här inlägget postades i Familjen, Reflektioner, Semester, Väder. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s