World Scout Jamboree 2011

Vädret idag har varit kanonfint. Det var strålande sol och 24 grader i skuggan. Egentligen kunde man tro att vi skulle ha legat på stranden, men det gjorde vi inte utan idag har vår familj gjort ett studiebesök på World Scout Jamboree 2011. Det är ett läger med deltagare från hela världen. Det är den tjugoandra Jamboreen som anordnas och det var 166 länder som var deltagare på lägret. Visserligen var det inte alla länder som hade så många scouter där, men de fanns med i alla fall. De som jag tycker var häftigast var de som hade cyklat hit från Uganda. Det måste ha varit både roligt och arbetsamt. Jag tycker att det var roligt att de faktiskt lyckades genomföra det.

Enligt lägrets hemsida är temat på Jamboreen ”Simply scouting”. Fokus ligger på solidaritet, natur och möten. Det är genom möten mellan olika människor och kulturer som lägerdeltagarna skall lära sig om olikheter och få en förståelse till varför människor är olika. Jag tycker att det verkade vara mycket bra upplagt och när man var på Jamboreen så kändes stämningen trevlig och speglade en nyfikenhet och intresse hos de som var där. Varje land hade själva fått bestämma vad de ville visa från sitt hemland. När man gick på huvudgatan och tittade på allt myllret och hörde alla språken så kändes det som att man gjorde en mångkulturell resa. På bara några timmar fick vi besökare en jorden-runt-resa. Det var helt underbart.

Vi körde till lägret på förmiddagen och kom via E 22 och Trolle Ljungby. De hade skyltar som visade oss bilister till en parkering som de kallade för Check in Centre. Där fick vi dagsbesökare ställa bilen och sedan lösa biljett. Man hade kunnat beställt biljetter på nätet, men det hade vi inte gjort. (Fram tills nu ikväll har de sålt 25 317 biljetter) När biljettköpet var klart fick vi åka buss till Jamboreen.

Bussarna vid World Scout Jamboree 2011

Vid framkomsten fick vi gå igenom en port som de hade byggt. Den är byggd av stockar och rep. Jag tycker att den blev vacker.

Stora entréen vid World Scout Jamboree 2011

Portalen var början på huvudgatan och längs den var alla deltagarnas flaggor placerade. Det gjorde att det var lätt att följa den och att hitta i lägret.

Lägerområdet var riktigt stort. Men det var inte så konstigt, eftersom det är ca. 39 000 deltagare. Det som är mest imponerande är all logistik. Jag måste säga att de som är ansvariga för det har gjort ett helt otroligt arbete. Det handlar om flödet av lägerdeltagare som skall på olika aktiviteter, besökare, toaletter, vatten och avlopp, etc. Jag kan förstå att de har fått arbeta heltid med detta i ett par år. Resultatet har blivit mycket bra.

Om ni vill se fler bilder så kan ni titta in i min mans blogg. Han har lagt upp flera bilder.

Annonser
Det här inlägget postades i Familjen, Scout, Väder. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s