Det här gick fort!

Hela midsommarhelgen gick i raketfart. Men det har varit mycket roligt och avslappnade helg. Visserligen har vi haft att göra hela tiden, men det har varit roliga uppgifter. Vädret den här helgen har varit typiskt svenskt sommarväder. Det sköna var att det vackra vädret kom framemot slutet. Det gör att helgen lämnas med positiva känslor. Dock var inledningen en aning ostadigt och det var svårt att avgöra om det skulle bli regn eller inte på midsommarafton. Dessutom blåste det riktigt ordentligt. Man fick hålla ordentligt i blomsterkransarna. Jag hade gjort tre stycken midsommarkransar. Tyvärr blev två av kransarna förstora, men den lilla stund som de satt på blev barnen otroligt snygga.

Igår städade vi mellanpojkens rum hela familjen. Det var faktiskt roligt att göra det ihop. Alla barnen blev mycket engagerade och ville vara med. Det var bara ibland som lite sura miner dök upp. Det berodde oftast på att de inte visste var leksakerna skulle läggas eller så blev de osams om vem som egentligen ägde leksaken. Men tillsist fick vi ordning på sakerna. Fast vi hann inte möblera om rummet, eftersom vi var bjudna hem till mina föräldrar på en grillkväll. Vi skulle vara där framåt kvällskvisten, men vi blev något sena. Det gjorde inget och vi fick en trevlig afton med grillning och boulespel.

Idag fortsatte vi i Prinsens rum. Alla var inte lika benägna att hjälpa till idag. Kronprinsen valde att städa sitt eget rum och Prinsessan var mest ivägen. Men vi lyckades att möblera om och skruva ihop några av Mellanpojkens nya möbler. Jag tror att det kommer att bli mycket bra i hans rum, när det blir färdigt. Prinsen själv var trött på att städa nu på slutet, men samtidigt tror jag att han är nöjd med det som vi har åstadkommit. Vi hann alltså inte bli klara idag, eftersom vi hade besök av några vänner som vi inte har träffat på två år. Det var mycket roligt att träffa dem. Vi lärde känna dem när vi gick i den äldsta pojkens föräldrargrupp på MVC. Det är roligt att hålla kontakten, trots att vi inte träffas så ofta.

Vi grillade tillsammans med dem. Vi hade lagt upp det så att barnen fick göra sina egna grillspett av korv, köttbullar, paprika, halloumiost. vitlök, kryddig korv, etc. Naturligtvis fick barnen själva välja vad de skulle ha på sina spett. Det blev uppskattat och de åt så att jag trodde att vi föräldrar inte skulle få någonting. Till det serverade vi potatis, korvbröd, morötter samt grillad majs och melon. Efterrätten tog de med sig och det var en rababer- och jordgubbspaj. Den var mycket god. Det märktes att det var länge sedan barnen träffades. Men vissa stunder fann de varandra. Vi sa att det blir nog bättre nästa gång, om vi inte låter det gå två år emellan.

När de hade åkte hem var det tvätten tur att tas om hand och sedan var det dags för grillen igen. Det var så vackert väder och vi kände att vi ville grilla enbart med familjen. Det blev ett mysigt sätt att avsluta en underbar midsommarhelg. Tiden har gått fort, men vi har verkligen haft en skön familjehelg.

Den här helgen har vi även skördat en hel del rädisor. Vi har fått en rejäl skörd i år. Dessutom fick vi gula rädisor. Det tycker jag var lite spännande, eftersom jag aldrig har ätit det. De gula rädisorna såg ut precis som små nypotatisar. De var mycket goda. Jag avslutar med att visa er en bild på hur en del av våra rädisor såg ut.

Rädisor från vårt trädgårdsland sommaren 2011

Annonser
Det här inlägget postades i Familjen, Reflektioner. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s