Skolavslutningar

Det är något speciellt med skolavslutningar. Det känns alltid som att det är början på något nytt. Den här skolavslutningen blev jag som mamma extra rörd. Det berodde på att våra pojkar avslutade någonting mycket speciellt. Vår Lille Man har nu definitivt avslutat förskolan. Efter sommaren kommer han att ta steget in i skolans värld och gå i ettan. Visserligen har han gått på skolan i ett år, men det har ändå märks att det handlar om en förskoleklass. Det tycker jag är bra. Men visst blev jag lite tårögd av att se hans blivande klass samlad och sjunga tillsammans:

Den blomstertid nu kommer på YouTube

När det gäller treorna blev jag ännu mera tårögd. Det var sista gången de var tillsammans som en klass. Dessutom skall de börja på en annan skola till hösten. Det kommer troligtvis att bli bra, men det kommer att kännas märkligt den första tiden. Den här klassen har ändå gått tillsammans i fyra år (om man räknar in förskoleklassen). Det har varit en stor klass och mycket har hänt, trots detta har det varit en mycket trevlig klass. Deras stackars fröken grät och önskade dem lycka till framöver. Hon har varit bra för den här klassen och lyckats få dem att dra åt samma håll. Det känns skönt för mig som förälder att veta att det är hon som skall ha Lille Man. Jag tror att det blir jättebra.

Den här sången får symbolisera treorna:

Idas sommarvisa på YouTube

Under tiden som den här sången spelades på piano skickade de upp sommarhälsningar med ballonger. Det blev vackra färgklickar på den grå/blå himmeln. Otroligt stämningsfullt!

Idag var inte riktigt vädret med. Skolavslutningen är alltid utomhus. Precis när ceremonin skulle börja kom en regnskur. Detsamma hände vid avslutningssången – Den blomstertid nu kommer. Det blev en rejäl skur. Men mellan skurarna kom det sol och gråa moln. Vissa stunder var det ordentligt hett. Vädret på skolavslutningen var med andra orden en ”riktigt svensk sommar”.

Annonser
Det här inlägget postades i Familjen, Reflektioner, Väder. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s