Nu måste jag komma igång…

Det är så segt! Jag var sådan här precis efter ruschen under julen. Det är inte roligt att tvinga sig till att göra något. Men jag ska lyckas och bra ska det bli!

Vi håller alltså på med sista delkursen den här terminen. Jag tror att det kan blir riktigt bra, om jag bara rycker upp mig. Jag tror att lite handlar det om att jag har en handledare som är helt ointresserad av arbetet. Han har inte hört hur det går eller gett förslag på en handledningstid. Jag får väl avvakta idag, men sedan får jag nog söka kontakt med honom och höra vad hans tankar är om delkurs 3. Den här kursen skall vi presentera vårt arbete på en virtuell mässa. Vi får själva utforma hur den skall genomföras. Men hur lätt är det? När jag inte har någon tid gemensamt med de andra grupperna och arbetar dessutom själv. Det svåra är att jag har fått idétorka. Jag har ingen aning hur jag skall göra. Någon som har några idéer? Vi satt och snacka på högskolan förra veckan om hur man skall genomföra en sådan här mässa. En annan handledare, som jag hade förra delkursen, hade som förslag att vi kanske skulle lägga den på Facebook i en öppen grupp och presentera våra resultat där. Då kan alla se dem och ge kommentarer. Egentligen tror jag att det kan vara ett bra förslag, eftersom man vill ha en mässa där människor finns. Sociala medier blir alltmer viktiga och det gör att den mässa där borde vara det mest idealiska.  Vi får se hur det blir…

Förra veckan gick mycket fort. Jag var iväg på högskolan och träffa några av mina medstudenter. Det var mycket roligt och trevligt. Det som var mest synd var att det inte var fler som var där. Men de kanske har möjlighet att komma vid examinationen nästa år. Jag hoppas det! På dessa SAGLU-dagar hade vi föreläsningar och en gemensam middag på kvällen. Det var givande föreläsningar. Vi hade en i pedagogik – Håkan Fleischer. Han pratade om ”En till en – projekt”. Mycket intressant! Det projektet handlar om vad som händer när alla elever skall få en egen dator att använda i undervisningen. Den andra föreläsningen var i psykologi – Jana Holsanova. Hon pratade om människans ögonrörelser och vad det egentligen är vi läser när vi läser. Hur gör vi när vi läser och vad är det som gör att vi läser det. Det handlade om kognition och perception. Den föreläsningen var också mycket givande.

Det intressanta med de här föreläsningarna var att de var så olika när de skulle föra ut sitt budskap. Fleischer var mycket dynamisk och rörde sig mycket och hans kroppshållning gjorde att blicken var koncentrerad på honom. Man ville verkligen veta vad han skulle säga härnäst. Han var en mycket bra talare. Holsanova var också intressant, men mycket mer återhållsam med kroppsspråket. Hon föreläste i normalt röstläge. Det gjorde att föreläsningen mer kändes som ett samtal med inslag av en dialog med oss åhörare. Naturligtvis var det de sa också intressant, men att iaktta hur de presenterade det hela var spännande.

På kvällen var alla som var med på SAGLU-dagarna ute med lärarna och åt en middag. Det var gott och vi hade en trevlig stämning. Vi lärde känna varandra på ett annat sätt. Tidigare har vi pratat mycket med hjälp av datorn och det gör att vi vet en hel del om varandra sedan tidigare. Det var så roligt att äntligen träffa de man pratat med under två års tid i verkligheten. Jag hoppas verkligen att det blir fler gånger.

Helgen gick som vanligt alldeles för fort. Jag vill införa längre helger. Vi hade en bra Valborg, men det blev ingen brasa, eftersom det råder eldningsförbud. Men tillsammans med våra vänner firade vi in våren ordentligt. Vi gjorde en brasa i grillen istället och gjorde en grillbuffé. Mumsigt! Efterrätten var chokladtårta och alla åt så att magarna blev fyrkantiga. Trevligt var det och kvällen rullade på fort. Söndagen var också bra, men lite stressig. Tyvärr har det blivit lite omslag i vädret och det har kommit in kallavindar. Jag vill ha tillbaka värmen! Det som är bra att det faktiskt kom några skvättar regn. Marken och växtligheten behöver det.

De två pojkarna var på simskolavslutning och direkt därefter åkte vi till ett 1-årskalas. Den stora killen fick dispens att inte vara med på kalaset. Han fick vara hos en kompis. Detta gjorde att mellankillen blev sur. Han ville minsann inte fira en bebis… Det gick i alla fall över efter ett tag, mycket tack vare en studsmatta. När vi skulle åka hem så ville han knappt åka. Resten av söndagen rullade på kvickt.

…och nu sitter jag här och skriver blogginlägg istället för att göra mitt skolarbete.

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Nu måste jag komma igång…

 1. Shareen skriver:

  ”…och nu sitter jag här och skriver blogginlägg istället för att göra mitt skolarbete.”

  procastination på gång?

  samma här.. sitter och läsa din blogg istället för att skriva det jag skulle 😛

 2. greatdanemaniac skriver:

  Hehe, jag säger detsamma. Har inte hört ett skit heller från den som är min handledare så jag vet fortfarande inte ett skit om något. Jag fortsätter såsom jag tror blir bäst i den här delkursen, men allt akademiskt är typ bortblåst. De senaste två kurserna har man inte lärt sig mycket… Väldigt konstigt tycker jag…

  • tavar skriver:

   Skönt att det är flera som har samma upplevelse som jag. Vi har tydligen en mycket passiv handledare. Dessutom håller jag med dig när det gäller lärande den här terminen. Det har verkligen inte gett speciellt mycket. Vi får göra vårt bästa ändå.

   Lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s