Jullovet är slut

Då var dagen här! Allting skall komma igång igen och barnen skall gå upp tidigt på morgonen. Vardagslunken tickar på. Snart har alla tomtarna plockas bort och barnen väntar med spänning på nästa lov. Mmm, det var verkligen segt idag. Men vi lyckades faktiskt komma upp och dessutom i tid. Jag har visserligen vaknat flera gånger och tittat på klockan så att vi inte skall försova oss.

Jag hade ett besök hos doktorn idag. Det gick bra, men jag fick reda på att jag borde åka på solsemester. Hur skall det gå till? Nu när jag läser blir det inte många kronor över. ”Nähä”, sa doktorn. ”Då får du äta D-vitaminer”. Tydligen beror det på att jag är så mörk och här i Sverige får jag alldeles för lite solljus. Det är tydligen därför som jag har varit så hängig på sista tiden. Skönt att få en förklaring och jag hoppas verkligen att det hjälper, för nu är det full fart som gäller. I skolan skall vi avsluta termin 3 och påbörja termin 4. Det är bara att sätta igång…

Fast först skall jag berätta om barnens sista dag på jullovet. Igår var det mycket halt ute. Det har töat och sedan frusit på. Allting är belagt med is. Det är knappt att man kan ta sig till brevlådan. Barnen tyckte att vi skulle kunna ta på oss skridskorna och åka på trädgårdsgången här hemma. Vi testade aldrig, men det hade nog gått bra. Under förmiddagen var vi ute och lekte och dessutom passade vi på att sorterar soporna. Barnen älskar själva sorteringen, eftersom de får stampa sönder saker. Jag tycker absolut inte om det, men samtidigt är jag glad åt det nya sopsystemet. Nu kommer sopbilen och hämtar även det som skall återvinnas och det gillar jag. Tidigare fick vi själva se till att det kom till återvinningscentralen.

Under eftermiddagen fick barnen leka en stund, medan jag rättade lite i Ullis och min uppsats. Det märkliga var att jag hittade mer och mer som jag fick rätta till. Tillsist kände jag att nu fick det vara bra och sedan skickade jag in den. Jag hoppas att våra opponenter är snäll och ger oss konstruktiv kritik. Men jag är säker på att det kommer att bli bra. Vi fick också reda på vems uppsats som vi ska opponera på det. Det skall bli så spännande.

När det var klart tog barnen och jag en tur runt granen. Vi har det som tradition att innan julgranen slängs ut, måste vi dansa ut julen. Det var kul, men lite trångt. Nu är alltså den glada julen slut! Det är dags att få ner alla pinaler i jullådan igen. Jag tycker att det är lite trist, för jag älskar alla tomtar som står i alla vrår. Granen såg så sorgsen och ledsen ut igår. Nu finns det ingenting i den och massor av barr låg under den. Jag hoppas att den kommer ut idag. Men man vet aldrig vad som händer. Den skulle egentligen kastas ut igår, men min man fick lite annat att göra.

Naturligtvis var det bilen som inte ville fungera igen. Jag fick ringa efter min far och han fick hämta mannen nere vid stationen. Tillsammans fick de liv i bilen och därefter körde min man hem till sina föräldrar och hämtade ett nytt batteri. Jag hoppas verkligen att det kommer att fungera den här gången. Men man vet aldrig! Jag har en känsla av att dess dagar här hemma är räknade…

Nej, nu måste jag börja läsa på vad en opponent skall göra.

 

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s