Första dagen på året

Nu har det nya året börjat! Det är så härligt. Det är en ny början och allting startar på noll igen. Jag ser så otroligt många möjligheter. Visst hänger en del kvar från det gamla, men det känns som om att det kan rätta till sig. Nu rulla det på igen…

Nyårsafton var en lugn och avslappnad tillställning. Vi var hos några vänner, som vi har känt länge. Det var god mat som vanligt. Det började med ett gottbord med glögg, när vi kom dit. Barnen älskade det! Därefter följdes det av en förrätt som bestod av köttfärssoppa. Den var riktigt god. Vi lät det sjunka ner lite innan det var dags för huvudrätten, köttgryta med basmatiris och broccoli. Sedan var vi så mätta så vi fick vänta i några timmar innan efterrätten serverades. Barnen spelade TV-spel och tittade på en film. Undertiden satt vi vuxna och pratade om bilar, resor, arbete, vin, kollegor, etc. Det var mycket trevligt och dessutom tittade vi ibland på fyrverkerier som sköts av utanför fönstret. När vi hade pratat och lillan hade fått sin välling var det dags för äppelpaj med vaniljsås. MUMSIGT! Därefter blev barnen trötta. Men de ville absolut vara vakna. De kämpade på tappert och de lyckades faktiskt. Det kan ha varit till hjälp att det serverades en fika också. Vi fick chokladfondue. Det var riktigt smarrigt! Barnen åt och åt. Det är helt klart något som vi måste göra hemma också. Sedan återgick barnen till TVn och vi vuxna pratade en stund till.

Äntligen var det dags! Det började närma sig tolvslaget. Vi hjälpte de barnen som ville ut och titta på fyrverkerierna. Jag stannade inne med de som inte ville eller vågade sig ut. Det blev mycket springande på toaletten innan de kom ut. Men ut kom de och vi andra parkerade oss i köksfönstret. De två barnen som var inne satte sig helt resolut på bordet, eftersom de vill se så bra som möjligt. Det var ett vackert skådespel vi fick se. Nu kändes det att det kom ett nytt år! Det tråkiga var att det hade börjat regna och blåsa. Dessutom hade temperaturen kommit över nollstrecket. Trist! Men eftersom det hade kommit så mycket snö tidigare, så fanns det ändå mycket snö kvar.

Därefter kom alla in och vi skålade in det nya året med läsk. Det blir så festligt när det serveras i champangeglas. Sedan var det dags att tänka på avfärd. Barnen fick pyjamas på sig och borstade tänderna och därefter åkte vi hem. Det var min tur att var chaufför. Men det gjorde inget. De flesta i bilen somnade nästan direkt och jag lyssnade på ett skojigt program på radion. Det var mycket trafik ute och det tog lång tid att komma hem, eftersom regnet hade gjort att det var rejält halt. Det märktes att alla tog det lugnt. Skönt! Vi kom hem tryggt och vi lyckades ta oss i säng innan vi somnade.

 

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s