Fortsättning på ALV

Onsdag morgonen började tidigt. Jag tror att klockan var vid halv sju, men jag är inte säker. Det var pojkarna som behövde gå på toaletten. Det var tur att det bara var ca. 20 meter till servicehuset. Vår flicka fick välling, under tiden som pojkarna var iväg. Vi hade alla sovit bra i husvagnen. Andra hälften av natten var kylig, men enligt vissa i familjen var det bara skönt. Frukosten åt vi inne i husvagnen, eftersom det bara var 11 grader på morgonen. Men när den var klar hade det blivit en behaglig temperatur. Vi plockade med oss det som vi behövde för att klara en dag i parken. Det var vattenflaskor, pärondricka, bullar, kex samt extra kläder. Denna dag var det svårt att beräkna hur varmt det skulle bli, så vi fick ta med oss kläder både för varmt och regnigt väder. Det var ett omväxlande väder. Vissa stunder var det varmt och soligt, men ibland ändrade det sig till att bli blåsigt och mulet.

Den första dagen i parken gick vi mest runt och tittade på vad som fanns. Vi tittade på den ”lilla lilla staden”, Katthult (även teater), Karlsson på takets hus, Kajsa Kavats hem, Bullerbyn, Saltkråkan, Mattisborgen (även teater), Pippis värld och Lotta på Bråkmakargatan. Dessutom hann barnen klättra på ”inte röra marken banan” och Nils Karlssons pysslings hem. Jag tror att både jag och min man hade lika roligt som barnen. Lunchen åt vi inne på ”Majkens restaurang”. Där åt vi raggmunkar med fläsk och köttbullar med potatismos. Det var en intensiv dag, men den var rolig. När klockan blev fyra så var vi trötta allihopa. Vi gick tillbaka till husvagnen.

På campingen började jag och min man med matlagningen. Barnen lekte på campingens lekplats under tiden. Maten bestod av spagetti med köttfärssås och majs. Oj, vad alla åt! Jag tror att vi blev hungriga av att vara ute hela dagen och dessutom gick vi nästan hela tiden. Min man och jag delade på en flaska vitt vin – BiGi. Kvällen försvann fort och helt plötsligt var det dags att lägga barnen. Men först åt vi upp det sista av äppelpajen. När barnen hade gått och lagt sig var vi mycket trötta. Vi sa hela tiden att vi kanske också skulle gå och lägga oss, men inte förrän vid halv elva gjorde vi slag i saken.

Torsdagen blev  liknande. Vi gick upp vid klockan sju och åt frukost. Sedan blev det ihopplock av saker som skall med. Vädret var mycket bättre idag. Solen var mer framme och det var jämnare temperatur. Inne i parken var det inte lika mycket människor. Det var mycket folk, men inte lika mycket som dagen innan. Vi började med att titta på ”Bröderna Lejonhjärta”. Det var huset i Körsbärsdalen och en teaterföreställning. Den var mycket bra. Sedan gick vi ett varv i Törnrosdalen. Men det var långt till nästa föreställning, så vi traskade vidare till ”Ville Villekulla”. Vi passade på att äta på Hamnmagasinet. Vi åt ugnsbakad lax, köttbullar, pasta carbonara samt kyckling. Det var mycket bra mat. Under tiden som vi åt kom Pippi, Tommy och Annika tillsammans med ett antal sjörövare och underhöll oss. KUL! Efter maten gick vi tillbaka till Törnrosdalen. Där fick vi se en föreställning från ”Rasmus på luffen”. Det var en mycket bra föreställning. Vi gick och handlade i några av butikerna och sedan var det dags för teatern ”Junibacken”. Barnen började sedan bli trötta, men ett varv på hinderbanan orkar de alltid med. Alla tre klättrade för fullt.

När vi kom tillbaka till campingen var det dags att laga mat igen. Under tiden som vi var borta hade det kommit nya grannar på platserna runt omkring oss. Jag stod ute och lagade mat. Det var många, förbipasserande, som sa att maten luktade gott. Det blev currygryta med kyckling och ris. Mums! Pojkarna var på lekplatsen, medan maten blev färdig. Min man och vår dotter åkte iväg till ICA, för att kompletteringshandla. När måltiden var klar, var det dags för dusch och läggdags.

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s